Wednesday, November 2, 2016

Devletlum Bindik bir Alamete, Gidiyoruz Kıyamete

15 Temmuz Darbesi olurken, bu darbenin arkasinda Fetocular mi var diye hic dusunmedim. Onemli olan Yezid'in ve AKP'sinin alasagi edilip, sarayinin basina yikilmasi, bir cogunun da sallandirilmasi veya zindanlarda curutulmesi idi.

O erken saatlerde, taasubun ezilecegini, sariklilarin, sakallilarin, tesetturlulerin, bagnazligin Turkiye'de elini kolunu sallayarak laik duzeni degistirmesinin onune gecebileceginin firsatinin ciktigini dusundum. Yillardir beklenen kivilcim cakilmisti. Bir kurtulusa gidilebilirdi. Aksi takdirde kurtulus ihtimalini eylemsizle yaratabilirmisiniz ?

O erken saatlerde, sosyal medya ve aydin kitlenin cogunlugu, bu umudu hissedip yasamaktansa, arkasinda kim vari dusunuyordu. Ben cikip AKP'yi dize getirmek icin ne yapabilirimi dusunurken, bircogunuz arkasinda kim vari dusunuyordunuz. Oysa ki onemli olan hali hazirda Turkiye'de erki elinde bulunduran islamci idareyi hukumeti altetmekti. Bir gun sonrasi ikincildi. Cunku basimizda zaten en kotusu bulunuyordu.

Bu suna benzer: Kanserlisin, iki aylik omrun kalmis, kurtulusun yok, hastalik seni esir almis, lami cimi yok oleceksin. Doktor olup olmadigi belli olmayan biri geliyor beyaz onlukle ve sana bir ilac getirdigini bu ilacin bir sansi olabilecegini soyluyor. Ne yaparsin ? Zaten olecegin kesin, daha kotu ne olabilir: zaten iki ayda olecegine ilaci alirsan en kotusu belki bir ayda olursun. So what ? Ne yan etkisini dusunursun, ne de sonrasini, menseini bilmesen de kanserden kurtulmak icin sarilirsin bir umuda. Neden, nicin, kim diye sormazsin. Atilirsin, iblisin yilanin basini koparmaya destek verirsin.

Oyle mi oldu ya ? Hayir. Bir iki saat sonra darbecilerin zayifladigini goren halk, senarist yorumcu ve medya, sariklilarin zaferine uyandi. Erdogan'in Fidan'a kurgulattigi inanilmaz senaryo, Erdogan'a zaten bes yil icinde yapacaklarini iki ayda yapabilme olanagi sagladi. Oyle ki, bu gercekligi goremeyen laik kitleler dahi Erdogan'in eline oynadilar, hala da oynamaya devam ediyorlar.

Feto cemaati, AKP icin ve AKP erki vasitasiyla toplumu Islamlastirdi, ve aradan kendine dusen payi aldi. Feto vasitaysa, Turkiye'nin islamlastirilmasi esas hedefti. Bu misyonu yonetenler de Erdogan ve AKP tayfasiydi, zaten birbirleriyle beraber abdest almis birbirlerinin sevicileriydiler. Devran donup Feto Erdogan'la papaz oldugunda birbirlerini yemelerini kenardan izlemek hos oluyordu. Ancak vurucu darbe, yani yoneten Islamci zihniyeti alasagi etme olanagi dogdugunda neden laik kesim bunun kazancini gormezden gelmistir. Elinize bir firsat gecmisti, harcadiniz, hem de nasil. Ancak kifayetsiz beyinler gercekleri kavrayamayan zayif gorusler bu denli yanlis davranabilirdi.

Esas sorun sizin kanserli oldugunuzun dahi farkina varmamis olmanizdi. Son iki ay bu paragraflarin harfi harfine dogrulugunu zaten kanitlamistir. Erdogan hukumetinin darbeden sonra duzelecegini zannedecek kadar "saf" oldugunuzu dusunmek bile istemiyorm, ancak laikler icinde bircogu boyle de dusundu. Yani kurdun kuzuya donusecegini dusunmek "abesle istigaldir". Bu son kelime Kilicdaroglu'nun gelinen durumda yapabildigi tek sey; sadece bu iki ciliz kelimiyi lakirdiladi; sadece "Abesle istigal" diyebildi. Elinizde hic bir savasiminiz kalmadi, Islam devletinin onundeki son engel ordu da 15 Temmuz bahanesiyle tasviye edildi. Hala 15 Temmuz'u, kendi 19 Mayis'i gibi goren Islamcilarin eline oynadiginizin farkinda degilmisiniz? Hayir! Cunku siz hala kanserli oldugunuzun bile farkinda degilsiniz.

Yoksa kesfedilmemis daha yeni dipler de var mi ? 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami'ni fener alaylariyla kutladiniz, hemen kulaginizi cektiler: Cumhuriyet gazetesini iceri aldilar.

Turkiye'de ne adalet kaldi, ne guvenlik, ne de namus. Savcilar Islamci AKP'nin, polisler Islamci AKP'nin, yargiclar yine Islamci AKP'nin adamlari. Pek yakinda ordunuz da Islamci subaylarin idaresinde olacak, zaten kismen oyle. Peki Turkiye nereye gidiyor ? Hala bu soruyu soran sanki yeni ayikmis gibi olanlariniz var. Hic kuskunuz olmasin, hala kis uykusundan gerinip Ekmel'i kurtulus olarak gorebilen bir ulkede daha cok dipler var derinlerde. II. Mahmud'a hediye edilen Zurafaayi at sanip binen berdusla dalga gecenlere berdushun verdigi yanit gibi: "devletlüm bindik bir alamete, gidiyoruz kıyamete"...

No comments:

Post a Comment