Friday, November 18, 2016

"Ben Pogayi tutayrum"

"Ben Pogayi tutayrum"

İspanya'da bir boğa güreşinde boğa hücum edip de güreşçi bu saldırıyı savuşturunca, tribündekilerin hepsi kalkıp “Oley” diye bağırıyor ancak onlar oturduktan sonra sıskacık bir adam tek başına ayağa kalkıp incecik sesiyle “Oliy” diyordu.

Bir, üç, beş hep yineledi bunu.. Bu adam Temel’den başkası değildi.
Nihayet herkes “oley” dedikten sonra Temel kalkıp tek başına “oliy” diye bağırınca, yanındakiler merak edip sordular 'Hombre sen napiysen deyu", Temel de gayet sakin:

“Ben, poğayi tutayrum..”

Bizim insanimiz da Temelden hallice, kimle savastiginin farkinda degil. Hep savusturdugunu zannediyor. Halk tabiriyle kacak guresiyoruz.

Gul'u CumhurBaskani secerken anlayamadin, Kozmik odayi acarken anlayamadin, Ekmel'i aday gosterirken anlayamadin, Kacak Saray'da ayikmadin, 17 Aralikta uyanmadin, 15 Temmuz'da indirebilirdin pas gectin; karikaturcu, yazar, asker, politikaci, her gak guk eden iceri alindiginda tinlamadin, Bogaz koprusunde iki tertemiz Hava Harpli'nin bogazi kesildi iplemedin, ordun dagitildi, universitelerin dikta yonetimi altinda, sen hala demokrasi, hak hukuk, gak guk...

Arap Kadri dokuz yasindakinin irzina gecilebilir diye yasa yapacak, yine tik yok! E peki kardesim sen nasil bir mahlukatsin ? Temel bile ayikirdi ama sen ondan da andavalli ciktin. Hala mi anlamadin ? Huu sana soyluyorum, Savas var. Islamcilarla. Onlar seni duzerken, senin elin armut topluyor.

Tesetturlu polis, hakim, subay, sarikli erkan, sakalli belediye baskani, onun bunun adami buyukelci, seyhulislam musvettesi, senin Cumhuriyet'inin laikligi kagitta kalmis, hukumsuz. Erdogan, Binali, Arap Kadri sizi yaradani, ananizi avradinizi, ecdadinizi, yedi duvelinizin elini opiyim.

Boyle bir millet olur mu ? Askeri, subayi, ogretmeni, memuru, masum cocugu, kadinlari kizlari, her gun oluyor, her gun asagilaniyor, her gun daha cok seriat cukuruna gomuluyor, sen hala "Ben pogayi tutayrum.." sen hala hak hukuk gak gukuk diye ceketinin onunu iliklemeye calis dur. Savas var, onlar seni duzuyor, senin elin armut topluyor.

Memleketi sata sata ucucu ve yalanci sicak para algisi olusturdun, Katar ve Suud parasiyla gokdelenler diktin, Iran'in petrolunu dunyaya pazarladin, her turu uckagidi yaptin, ama artik tukeniyorsun, paran deger kaybetmege basladi. Temel salaktir, ama Temel cebine para girmezse guresci bogadan daha azili boga kesilir. Bizim milletin anladigi dil para, maalesef boyle, kendine dokunmayan yilanla mucadele etmez, yani basinda dahi olsa olaya mudahil olmaz. Kacak guresmeyi cok severiz milletce elhamdulillah.

Amma velakin, parasiz kalirsa bu Turk oglu Turk pek bir hindilesir, kubarir. Dolar aldi basini gidiyor, umarim da gider, cunku bu milletin "pogasi" cebindeki paradir. Parasi eksilirse sesi cikar, yoksa bana misin demez.

Bakmayin Ataturk gibi bir mucize gelmeseydi bu ovundugumuz millet bugunku bir diger Orta Dogu ulkesi gibi yasiyor olacakti. Nitekim, yine ozumuze donuyoruz. Belki de hakkettigi gibi yonetiliyor Turkiye. Hulogcu, Erdogan'in gotunun kiliyim diyen genis halk kitlelerine bakinca savasmaktan korkan kacak guresen laik insanlarin en az harabiyetle durumdan siyrilmaya calistiklarini goruyoruz. Herkesin bir B plani olusmaya basladi.

Artik, soru Turkiye ne olcak degil ? Ben n'olacagim ? Yunanistan'dan evler, araziler bakilmaya baslandi bile. Goc basladi. Turk Islam Cumhuriyeti de referandum olsa inanin ilan edilebilecek bir durumda. Cunku bizim matadorlarimiz da Bogaya hizmet ediyor, kimisi stepne, yedek lastik, kimisi Ekmel icin Ekmeleddin..

Yani kardesim, durum vahim. "Oley"...

No comments:

Post a Comment