Sunday, September 25, 2016

REECEEEP TAYYYIB ERDOOGAN


Hayvanlar koklasa koklasa, insanlar konusa konusa anlasirmis. Bu soz ne kadar dogru ? Insanlar artik konusmuyor smslesiyor; kalemle kagitla mektuplasmiyor, e-postalasiyor. Fikirler gazete sayfalarindan okunmuyor, tv ekranlarindan bombardiman ediliyor. Yani bilginin, sozun, fikrin ozu dijitallesiyor, kaynagi insan agzi degil internet sayfasi adres cubugu ile tanimlaniyor. Fikrin ozunden ziyade nasil suslenip ambalajlandigina daha cok onem veriliyor. Kisacasi algi yonetiliyor.

Bugun Erdogan Gonulluleri facebook sayfasinin 2.5 milyon uyesi, Recep Tayyip Erdogan sayfasi'nin da 8.5 milyon uyesi var. Paylasimlarda, kullanilan soylemler, Ataturk'un hitabeleri gibi yapilmaya calisiliyor. Altinda icerikle ilgisiz biat eden, gozunun capagini yiyim, yoluna kurban olurim, dunyanin lideri, adamin hasi gibi amiyane binlerce yorum yapilirken, bu yorumlari yapan kullanici profilleri evlere senlik. Isimsiz bir modelin farkli acilardan cekilmis resimlerini bircok kullanici profil resmi olarak gormeniz mumkun. Hele de bu yorumlara cevap yazarsaniz, kimse tekrar size geri donmuyor. Ancak arada sirada neler oluyor diye bakan bir admin musvettesi sizi her firsatta facebook'a sikayet etmekten vazgecmiyor. Ayni icerikli onlarca mesaj alirsiniz, hepsi de ayni cumleyi icerir: "saa "selamunaleykum" kardes bisey sorucaktim". Bu mesaji atan kullanici profilleri ise tamamen uydurma, trol dedigimiz robotlar. Ulke yonetiminden ziyade "Algi yonetimi" AKP ve Erdogan sultanliginin en iyi yonettigi sey.

Her gun iki sehit, bes sehit, on yarali, ikibin ogretmen isten el cektirildi, ucbin avukat meslekten atildi, kimin umurunda: "..Nuriii, aysonu besbin kaat getirmezsen, cocugun ifon taksidini odeyemeyecez, aman orda burda ileri geri konusma, sen mi kurtarican Turkiye'yi. Kendi isine bak sen, gerizekalimisin, siktiret..." Harp okullari kapatilmis, subaylari dagitilmis, akedemileri tasviye edilmis, kimin umurunda: "...Seliim, sana mi kaldi, bak hepsi Fetocuymus, birak zaten bunlar darbeci, bak sana da fetocu derler, sakin askerlere uzulme, kendine uzul, bak Emine'nin kocasina Banka'da yukseldi, senin iki mislin para yapiyor, bizim agzimiz kokuyor, ben de binmek istiyorum LandRover'a, ama eski Toyota'ya talimiz..." Gollumla Erdogan'in resmini paylasan 13 yasindaki cocugu tevkif etmisler, kamu davasi acmislar, savci bes yil hapis istiyor, beri yanda ucan tekmeler, kufurler sortlu tesetture girmeyen kadinlarimiza girla, tecavuz, oglancilik beraat ettiriliyor, kimin umurunda: "...Amarika yok mu bak yine sicti agzimiza, Fetoyu vermiyorlar ayol, zaten kendileri yapti Mukaddes, canimizi mi alacaklar, ah su Joniler, yoksa biz cok buyuyecez de tabii istemiyorlar, Osmanli gibi buyuk guc olmamizdan korkuyorlar, hamdolsun ayaktayiz iyi kotu.."

Allah devlete millete zeval vermesin, tasakkli Bosgomutan cihani shumul liderimiz Erdogan'i Allah basimizdan eksik etmesin yarabbi, Amiin.

Iste aynen de boyle, Turkluk boyle birsey oldu. Bir acaip birsey oldu. Turk bayragi Ampulle ozdeslesti. Ataturk'un mezarinin arka bahcesinden cocuk kaydiragini sokmekle bir sey degismez, Dunya ne mal oldugunun farkinda ama sen hala 15 Temmuz rezaletini kim yapti diye mal gibi Yenikapi'ya gidip Rabia isareti yapana saksak tutuyorsun, OHAL'ler gerekliydi ama sapla saman ayrilsin turunden laf ola beri gele tarzi konusmus olmak icin konusuyorsun. Niye ? Cunku algi yonetimine kurban gitmissin. Olani biteni gorup anlama yetenegini yitirmissin. Laikligin degeri, anlami gozunde hic degerinde, sen gotune yapistirilan iki bin lirayla sahsiyetini, vatanperverligini, yarinlarini satmissin. Turkiye her gecen gun bir baska Orta Dogu ulkesi olma yolunda ilerlerken, itiraz etmeye korkar hala gelmissin, kucuk avuntularla kendini kandirarak girdabin icine biraz daha cekiliyorsun. Yavsaklasmis, degerlerini yitirmis, satilik bir halk olmak iste boyle birseydir. Iste aynen boyle, Turkluk boyle birsey oldu. Bir acaip birsey oldu. Turk bayragi Ampulle ozdeslesti.

Yuzbinlerce hayvanin hunharca katledildigi 10 gunluk kurban bayrami kutlamasi, DC'de Turk Festivali kutlamasi, siz neyi kutluyorsunuz, Erdogan'in hukumdarligini mi, yoksa her gecen gun daha cok Osmanlilasan toplumunuz aczini mi ? Benim sizinle ne kan ne fikir ne ulku birlikteligim olabilir. Kendi islami orjileriniz sizin olsun, ben insanlik ve ilmi rehber edindim, alin kutsal kitabinizi, Cihan lideriniz Tayyib'inizi yokolun, mevcudiyetinizden korkunc rahatsizim.

No comments:

Post a Comment