Monday, October 17, 2016

GÖTÜNÜN KILIYIM



Gotunun kili olmak insanlar icin hep kolayi secmektir. Kifayetsiz beyinler, zayif gozler gercekleri goremezler. Statukoya karsi gelecek bir fikriniz varsa cefa cekersiniz, dislanirsiniz; got kili olmak ise bir efor sarfetmenizi gerektirmez, got kili olmak suyun yoluna gitmesini kenardan seyretme kolayligidir.

Got killarindan degisim ve ilerleme bekleyemezsiniz cunku o seyircidir, atil ve mutedilligin cikarina hizmet ettigini kaniksayandan toplum icin birsey bekleyemezsiniz. O kendi ismi, sifati ve pozisyonu icin kolay savaslarin cengaveridir. Kuruluslarin, partilerin basinda, yonetici pozisyonunda, statukoya prangali got killari epeyce mevcuttur. Insanlarin bu got killarini tercih etme sebepleri vardir.

Az risk, cok kar, keskin fikirleri tercih etmez. Kendi halinde civildayan bir kusa kimse dokunmaz, ama kargalara karsi gelen bir kanat cirpisin disinda kalmaya hep ozen gosterilir. Aslinda o cesur serce, kargalara karsi kimsenin destegine gerek duymadan one atilmistir. Onun icin atilmak onemlidir. Hayatta bir one atilanlar vardir, risk alanlar, destek ummadan sirf inandiklari ugruna pozisyon beklemeden carpisanlar, bir de kenardan bakan got killari. Got killari hep tercih edilir. Oysa ki cesur sercedir kargalari kaciracak, yoksa hareketsiz korkuluklar, atil olduklari kesfedildiklerinde onlari tutan saman kadar kolay yerle bir olurlar.

Her yanimiz got killariyla doluyken, bizim o cesur sercelere her zamandan daha cok ihtiyacimiz var.
Gercekleri gorebilen guclu bakislara, kivrak zekalara, saglam duruslara her zamandan daha cok ihtiyacimiz var.
Kafasinda sarik, belinde satir, elinde Kuran'la, tanklarin ustunde poz veren, Yenikapi'da saksak tutan got killariyla savasacaklara her zamandan daha cok ihtiyacimiz var.

No comments:

Post a Comment