Monday, September 12, 2016

LUMPEN


Sabun kopugu tarzi, sinameke, lumpen ve libos insanlardan hic haz etmem. Bu turlerin ortak ozellikleri nedir ? bakalim:

-- Bombalar patlar, et parcalari, kol kafa, parmak etrafa sacilir, insanlarin bogazi satirla kesilir, hemen ertesi gunu Islam baris dinidir, seriatcilar gercek muslumanligi temsil etmez, diyebilecek kadar dinini bir nebze olsun arastirmaya dahi gerek duymamis ama islama da laf soyletmek istemeyen iste bizzati bunlardandir.

-- Memleket, camii ve imam hatipler'den gecilmez, elini sallasan tesetturluye, sarikliya carpar hale gelmissindir, bunlar hala inananlara ozgurluk moronluguyla, cubbelinin apis arasina, jolelinin sacina yag olurlar. Erdogan falaka sirasini onlara getirene kadar yalama yikamaya devam edebilme ozelligine sahiptirler. Korkunc iticidirler.

-- Kureys sulalesinden geldigini soyleyip ayni zamanda da dini politikaya alet etmeyelim diyebilen ters soylem mantigina ancak bunlarda rastlanir. Ne nalina ne mihina tarzi insanlardir.

-- Pasifist ve korkakdirlar. Ekmek icin Ekmeldirler.

-- Adam hic degildirler.

-- Mutedil ve yavastan takilirlar. Nerdeyse buldozer gibi ezip gecilse sesini cikarmayacagini zannedersin, ama hafiften kucuk serce parmagina bile bassan, bir ciyaklarlar ki Summeyye'nin bekaretini kaybedis haykirislari veya kicini yirtar gibi sela veren imamin anirmasi yaninda az kalir. Yere bakan yurek yakan turdendirler, yalanci masumiyetleriyle puan toplamaya alismislardir.

-- Masaya hesap geldiginde en gec harekete gecen, cuzdanina tuy kadar hafif dokunma ozelligiyle bu vartayi da atlattik diye sevinen, aaa saolun ne geregi vardi, bak olmadi ama deyip durumu gecistirmeyi gayet iyi beceren lumpen sinifi da aynen bunlardir.

-- Adami arabanla millerce tasirsin, istedigi yere birakirsin, bel kiran agirligindaki valizini bagajdan silkip cikartmak icin bile senin el vermeni bekler. Aymaz ve umursamaz ayaginda sadece kendi cikarini dusunen iste yine bunlardandir.

-- Bana dokunmayan yilan kimi isirirsa isirsin mantalitesinde yumusakcalar sinifindandirlar.

-- Bir gun keskin Ataturkcu kiligina burunur, diger gun cemaatlerle kucaklasir, bir baska gun ise Allah rizasi icin deve keser, Yenikapi'ya gider, Rabia'ya alkis tutar. Boylesine tutarsiz, degisken ve yalpalayan bir resim sergileyen hep bunlardandir.

Bu tur insanlar toplumun ilerlemesine tokezdirler. Bu takoz insanlar yuzunden Turkiye Islamci zihniyete boyun egmistir. Muhalefetsiz ve savunmasiz, ve dahi ordusuz bir millettir Turkiye. Omurga kemigi kalmamistir. Egilip bukulmekten baska bir halta yaramayan teslimiyetci ve pismis Turkler artik bir baska yazik Orta Dogu ulkesi olmak uzeredirler. Ancak bu Lumpen, libos, sinameke ve sabun kopukleri icin hicbirsey fark etmez, onlar coktan Orta Dogu camurundan siyrilmis, yollarini bulmuslardir. Hep cuk oturmuslardir. Onlar kapitalist dunyanin, Darvin'in evrim teorisini bile golgede birakacak kadar hizli ve amorf bir sahsiyetsizlik evrimlesmesinden gecmis, omurgasiz sinifindan acimasiz mahlukatlaridir.







No comments:

Post a Comment