Saturday, January 15, 2011

Mehmet Baransu'nun Hz. Muhammed deyince akliniza ne gelir sorularina JP'nin yanitlari:


Iste facebook'ta Mehmet Baransu'nun (Balyoz/Ergenok belgelerini savciliga bir bavulla veren Taraf gazetesi mensubu gazeteci) Hz. Muhammed hakkinda sokaktakilere sordugu soru ve cevaplar


Eger bana yukaridaki sorular sorulsaydi nasil yanit verirdim:

S. Hz. Muhammed dediginizde akliniza ilk ne geliyor?
Y. Sarikli, uzun entarili, sopali, sandaletli, sakalli, uzun, ince boyunlu, etkileyici Arap lider.

S. H. Muhammed'i tanimayan birine nasil anlatirsiniz?
Y. Dunyanin ucte birini arkasinda suruklemeyi basarabilmis, insanlarin inanc ayriliklarindan birbirini oldurmesinde referans teskil etmis, 630'lu yillarda yasamis, Islam dininin peygamberi.

S. Hz. Muhammed ile karsilassaniz ne sorardiniz?
Y. Inanmayanlar Kuran'da buyurdugunuz gibi cehennem atesinde, "Hostel" filmindeki iskencelere benzer sekilde yakiliyorlar mi? Eger bu dogruysa dunyanin ucte ikisinden fazla kesimi bunca zamandir cehenneme gidecegi garanti olarak mi bu dunyada yasiyor? Son olarak: Balyoz, Ergenekon gibi davalari sahte belgelerle savciliga veren bunca masum insani zindanda curumesine onayak olan Mehmet Baransu ve avanesi icin olumden sonra hayat nasil olacak, onlari huriler mi bekliyor, yoksa yalan itham yapanlara veya bu kurgunun maşalarına, tarafsizligini yitirmis savcilara, yargiclara, yurutme kurullarina, cumhurbaskanina, uygulanabilecek cehennemi bir ceza dusunuluyor mu?

S. Hz. Muhammed size neyi hatirlatiyor?
Y. Kendi inanci haricinde olanlara olumu hak gormus, oldukten sonra dahi kendi dininden olmayanlari cehennem atesinde yanmaya mahkum etmis, insanlari etkileyici ozellikleri olabildigini tahmin ettigim, sadece Arap, ve Israilogullari kavimlerinin tarihinden bahsetmis, Turklerden zerre kadar dem vurmamis, ama nasil olmussa cihana malolmus en buyuk iki dinden birinin mesihi.

No comments:

Post a Comment