Sunday, February 13, 2011

KAGITTAN KAPLANLAR



Son gunlerde CHP baskan yardimcisi Suheyl Batum'un ordunun ust kademesi icin sarfettigi "Kagittan Kaplan" konusmasi bir cok kesimi rahatsiz etmise benziyor.

Simdi gelin bir sirket tasavvur edelim birlikte ve varsayalim ki o sirketin elemanlari iftiraya ugruyor, sucsuz yere hapsediliyor ve aleni bir sekilde duzmece kanitlari yapanlar hakkinda hic bir hukuki islem yapilmiyor. Bir de ustune ustluk halen calisanlar dahil bu sirketin 160 kusur elemani kacma riski, ve olmayan kanitlari etkilemeleri varsayimiyla tutuklaniyor. Bu sirketin patronu sus pus, elemanlarina arka cikabilecek bir tutum sergilemiyor. Bu sirket tum piyasayi kesinlikle alasagi edebilecek borsa baskani seciminde de caydiricilik gorevini tamamen unutuyor. Piyasa batiyor. Sirket TSK, piyasa laik Turkiye. Patron veya daha dogru bir deyisle "kagittan kaplanlar", son donemlerdeki Genel Kurmay Baskanlari. Borsa baskani Gul yada Erdogan (al birini vur otekine zaten).

Turkiyemizin karsi karsiya kaldigi su kritik durum, ulkenin cahilce verilmis oylarina ragmen, o cok zorluklarla kazanilmis Osmanli'dan modern ve batili bir yapiya donusme kazanimlarimizin erozyona ugramasina musaade etmeme gorevini yine TSK'ye yuklemistir. Bunu gorememek, bu misyonun ruhunu anlamamis olmak, iste budur Batum'un kastedigi, yoksa sehitlerimiz ve vatani icin canini vermekten zerre kadar cekinmeyen Turk ordusu "kagittan kaplan" taniminin disindadir zaten. En ust komuta kademesi TSK'nin kutsal misyonunu gozardi etmis ve dincilerin TSK'yi dusurdugu duruma kayitsiz kalmistir. Bunu boyle gormek lazim, Turk ordusunun en ust kademesi icin soylenmis bir sozdur, geneli kesinlikle kastedilmemistir.

No comments:

Post a Comment