Tuesday, August 29, 2023

Bilincli Aymazlik

Tesettürlü ile kısa eteklinin yan yana yürümesini öne çıkartma isteği acaba tesettürlülerin sayısının artmasından duyduğumuz korkudan mı ? Tesettürün zorunlu olacağı günün gerçek olma riskinin her geçen gün arttığı Türkiye'de korkmamak imkansız olmalı. Ancak bu korkuyu bastırma şekli sanki çok kötü bir durum yok gibi yanlış bir algı yaratarak kendini rahatlatmaya evrilince, sorunla uğraşmaktan da kaçınıyoruz. Sorunu yok gibi göstererek sorunların kendiliğinden çözüleceğine inanan milyonlar, aslında sorunun daha da vahim bir hal almasının belki de ana nedeni. Nasıl mı ?

Bu bilinçli veya bilinçsiz aymazlık,  yaşamımızı tehdit eden İslamla savaşma irademizi  yokediyor. İslamla yunmuş yıkanmış canavar ruhlu yaratıklarla en iyi şekilde savaşabilecek olanlar yerine sorunu görmezden gelenlerin iyimser miymintiliğıyla avunuyoruz.  Savaşmaktan kaçınan, gerçekleri görmezden gelenler yenilmeye mahkumdur.

Aynı Kemal Kılıçdaroğlu gibi.


Neredeyse Arabistan'a dönen İstanbul sokaklarındaki rezil görüntüyü görmezden gelip, tesettürlü ile kısa etekli yan yana yürüyor ve bunu ben sıklıkla görüyorum demek, eğer bilinçli bir şekilde diğer tarafın eline oynamak değilse en iyimser şekliyle kendi korkularını örtmek adına sorunun olmadığına inanmak ahmaklığı ile açıklanabilir.  Bu kafayla, zaten mahvolmuş Türkiye'nin geriye dönme şansı da ortadan kalkıyor. Kılıçdaroğlu eliyle verilen 40 vekil Türkiye Cumhuriyeti'nin en gerici meclisini yarattı. Bu meclis, en son kalan laiklik kırıntılarını da yokedecek ve Türkiye Osmanlı sürekasının fabrika ayarlarına dönecek. Mavi gözlü devin de tahmin ettiği gibi tüm kaleler zaptedildi ve süratle dinci ve şovenist Araptan bozma Osmanlılık, Türkiye ile eşdeğer oldu.





No comments:

Post a Comment