Saturday, June 4, 2022

Velyevmil ahiri ve bilkaderi

Hep avunan hep medet uman mı olacağız  ? 

Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu veya Mansur ikilisinden biri olmalıdır, o kaa. 

Öyle olursa ilk turda bu iş biter; tabi Anadolu Ajans’ına sandık sonucunu bırakmamak kaydıyla. Amma velakin Indra Gandi Ekmel için Kemal olursa sıçtık. İşin özü ve nal gibi gözümüze giren doğru ve eğri budur. Feriştahı gelse durum denişmez kardeşim.

Şahanşah Tayyibüttin ve şürekası öyle barışçıl sandıkla gider mi ? Çok beklersiniz. Bu alnı secde görmüşler, milletten kan almadan hiç bir yere gitmez. Eskiden en sonunda ordu var derdik, şimdi ordu da bu yezidilerin olduğuna göre sıkıyönetim ilan edip seçim sonuçlarını görmezden geleceklerini ve sonra da kendilerine yontacaklarından eminim. Bunu görmemek için ne olmak gerekir bilemiyorum,  koyun gibi hala suskun kalıp Kıliçdaroğlu’nun sığlığına biat etmiş olunduğunu gayet iyi gözlemleyebiliyorum. Akılcı olduğunu zannettiklerimizden bu gerçeği ıskaladıklarını görmek daha da üzücü.

Daha açık yazıyım: Kılıçdaroğlu’nun sessiz adaylığı goygoyuna ses çıkarmamak bence ölümcül bir yanlış, aynı Ekmel’e ses çıkarılmadığı dönemi yeni baştan yaşıyor gibiyiz. Yine aynı tepside sunulan açmaza mahkum bırakılıyor toplum. Halbuki, alternatif her zaman var. Onların ismi de belli. Artık sıkma baş first lady, polis, asker, hakim görmekten usanmadık mı ? 

Mansur’un da İmamoğlu'nun da eşleri çağdaş insanlar. Hiç tesettürlüden çağdaş olabilir mi ? Doğruya doğru diyemeyen zihniyet bunu yutar, ben değil, umarım artık bu çağdaşlığa aç ortam benim gibi ısrarcı olur.

Doğruya doğru, eğriye eğri, zenciye zenci, sığınmacı güruhuna dön geri diyemeyecek miyiz ?

Yıllardır Aptalı oynamaktan ve kaderimize boyun eğmekten bıkmadık mı ? Yoksa ahiri ve bil kaderi safsatasına bir kez daha mı teslim oluyoruz!




1 comment: