Sunday, July 23, 2017

Yildim artik

Son zamanlarda Ataturk'un Suud kralina yazdigi telgraf diye birsey ortada dolasiyor. Bu tamamen, kulliyen igrenc bir yalan. Asilsizdir, kaniti yoktur. Ataturk gibi bir sahsiyetin diplomasi ve mantik kurallarini hice sayan boylesine avam bir yazi yazmis olmasi da beklenemez. Sahte yazi ne diyor bakalim: Suud krali, Muhammed'in mezarina dokunursan, kurtulus savasini birakir seni yakarim yikarim diyor. İddiayı bundan birkaç sene önce bir iktisat profesörü ortaya atmis (hic sasirmadim) , Dışişleri Bakanlığı’nda (bir yerde de bambaska bir yer diyor) hadisenin orijinal belgesini gördüğünü ama kopyasını almasına izin verilmediğini söylemis. Bak bak, uckagida bak sen... İbn Suud‘un peygamberin mezarını yıkmayı düşünmesinin imkânsızlığını bir tarafa bırakın, Türk birliklerinin kurtarilacak bir vatan varken, Mekke’ye kadar nasıl gidecekleri, İngiliz idaresindeki Irak ile Fransız mandası altındaki Suriye’den nasıl geçecekleri düşünülmeden, ortaya atılan bu tuhaf iddia da palavradan ibarettir. Üstelik, arşivlerde de bu konu hakkında tek bir belge yoktur! Suud kralligi 1919'da yok. 1919'da Mustafa Kemal, Ataturk ismi almamis, Suud'a telgraf cekmek imkansiz. Kimisi 1926'da atilmis diyor, peki o zaman da Kurtulus savasi zaten kazanilmisti. Yani nereden baksan "manufactured" amatorce kurgulanmis bir yalan. Cok benzer birseyleri hatirlatiyor, degil mi ? Gizli taniklar, sehven telefon kayitlari, duzmece dijital belgeler... Bu resmi daha once de gormustuk.

Ozellikle 1919'da kurtarilacak bir vatan varken Ataturk'un bu tur islerle ugrasacak saniyesi yoktur. Bunlari da gecelim, Ataturk'u has elhamdullillah musluman gibi gostermeye calisanlarin gercek amaci bellidir. Ataturk'un Islam icin soyledikleri ve yazdiklarina hic gecmeden, ne yaptigini gormek yeterlidir. Hilafeti, tarikatlari, peseyi, tesetturu, sarigi, fesi yirtip atan kim ? Dinden beyni sulanmis hafiza donen milleti uyandirmak icin Arab'in sacmaliklarini tercume ettirip bu millete okutacam diyen kimdir ? Ikre bismil rabbi safsalariyla kafasi uyusmus Turk milleti millet olma rabitasini yitirmistir diyen kimdir ? Sanati, ilmi rehber gosterip, biz gokten indigi farzedilen kitaplardan ilham almayiz diyen kimdir ? Bunlari ve daha fazlasini binlece defa yazdik. Bircogunuz bana ah yazik, dinle kafayi bozmus, bulasmamak lazim, diye omuz silkti. Farkindayim. Ama kim kimi kandiriyor. Bunlari gormek istemeyip, sirf kendilerini kandiran kesim Ataturk'u elhamdullillah musluman gibi gostermeye niye calisir. Neden ? Ataturk'e ve Turkiye'ye en buyuk hainligi yapan aslinda tam da bu kesimdir. Islama odun veren Islamcilarla savasamaz, ancak onlara mama olur. Turkiye'de olan biten de budur. Hic utanip sikilmaya gerek yok, okumanizi kimse engellemiyor.. Ne Nutuk’u, ne Medeni Bilgiler'i, ne de bes para etmez besleri bilirler. Islam tarihini ve kitabinin ne yazdigi duymazdan, bilmezden gelirler. Buna aymazlik denir. Omuz silkmekle gecmez.

Amerika'da Avrupa'da ust yerlere dahi gelebilirler, doktor olurlar, avukat olurlar, dekan olurlar ancak ne yazikdir ki, halen kendilerini yabanci ve magdur hissedecek kadar ruhlari ezik, kafalari Islmala muhurludur.


Bazilari da sunu der, bizim inancimiz Suud'dan farkli derler. Bizim Islam anlayisimiz Anadolu Islamidir der. Peki bu elhamdullilah Ataturkculer'e soruyorum sizin peygamber efendiniz farkli mi sizin kitabiniz farkli mi ? Acaba ganimetin nasil paylasilacagini ve kadinlari seks objesi olarak goren ayetler yazmis baska bir Muhammed'e mi inanirsiniz, kimdir sizin peygamber efendiniz ? Dunyayi domine etmek icin kendinden olmayanlara cihat ilan etmis bir baska kitap midir ? Sizin Kitabinizin ismi nedir ? Ogrenmek istiyorum. Kendinizi kandirmayin. Bu AKP hukumranligi bizzat sizin Islamla yetismisliginizin ve ahiret korkularinizin neticesidir. Ataturkculuk akilciliktir derken neden Islam’a deginmezsiniz, tabumudur ? Gercekleri soylemekten korkan "gercek Islam bu degil" kerizine yatan sozde aydinlara soruyorum. Biraz da kelimenin anlamini bir kere olsun dogru irdeleyin, gercekten “akilci" olun, sirf boyle yetistirildiginiz icin akla, mantiga, humaniteye karsi daha ne kadar bu din kandirmacasina tahammul edeceksiniz? Ben edemiyorum, kusura bakmayin.

No comments:

Post a Comment